sobota 30. října 2010

B'z v ČR? Ani ve snu...

Zdálo se mi, jak s rodinou mířím na koncert legendárního japonského rockového dua B'z. Akce se konala v zapadlém kempu poblíž Lokte. Po přebrodění jakési rozlité, bažinaté řeky jsme na místo určení dorazili asi o čtyři hodiny dříve a uvítali se s nerudným majitelem zařízení. Po shlédnutí seznamu lidí, kteří se přijdou na koncert podívat, jsem žasla nad vysokým počtem tříd žáků ZŠ. Že by se přeci jen zajímali o tento typ hudby? Nejspíš sem ale byli povoláni, aby byla obsazena kapacity malé tribunky a nevypadalo to, že o slavné B'z nemá nikdo zájem.
-----
Po české předskokanské kapele nastoupili B'z. Byla jsem na vrcholu blaha (kyakya) a jako jediná křepčila před pódiem (změnila jsem názor na masy ječících fangirls na koncertech JE). Se členy jsem prohodila i několik japonských frází, při nichž jsem ovšem samou trémou pěkně koktala a ten přízvuk nechtějte slyšet. Pak se zeptali, jestli mám nějaké speciální přání na písničku.
リングがだい...大好き.』 "Mám rr...ráda Ring," vypadlo ze mě.
Písničku zahráli, ale ani v nejmenším se nepodobala té co znám. Můj další požadavek byl Ichibu to Zenbu z Buzzer Beat a to už si podobné bylo.
-----
Pak jsem se prodrala na záchod, fronta tam byla děsná a já chtěla být co nejdřív zpátky na svém místě u pódia. Za takový menší nedostatek bych považovala záměnu záchodů za palandy. Pan správce kempu je dost zvláštní člověk...
-----
Koncert skončil, diváctvo se počalo rozcházet a já zaslechla členy skupiny, jak se spolu baví. Přišlo jim prý divné, že jsem chtěla zahrát Ichibu to Zenbu, když to není jejich písnička. Pár chvil na to jsem mě dostihlo hrozné zjištění - nehráli tu B'z, nýbrž Mechanical Pencils (mikrotužky, po japonsku シャープペンシル, shaapupenshiru). Hanba na mě padla, nepoznala jsem B'z.
-----
Tak ani ve snu se mi sen, vidět B'z naživo, nevyplnil. *jde si studovat fotky B'z*
Schválně jsem pak na internetu pátrala, jestli japonská skupina "Mikrotužky" existuje, nicméně neúspěšně. XD
Celkový dojem ze snu byl pozitivní, celé ráno jsem byla rozjařená.

Pěkně ulítlý, což? Co se zdálo vám? Sníte o svých ajdolech?

3 komentáře:

  1. Hej tak to je hustý :D Mně se zdálo, že řešim matematickej problém - nevim jakej, ale mělo to tuším statistický charakter - a dokonce přestože jsem se v noci dvakrát probudil a vědomě se věnoval jiné činnosti, na pozadí porát běžely výpočty. Uhh, úplnej Matrix. Až když sem si řek "tak a dost, odteď myslim na blonďáky" to přestalo.
    Ale nezdálo se mi o žádnym :|

    OdpovědětVymazat
  2. Snění o matematických problémech by mě asi moc nenadchlo, ale na noční můru slušnej námět XD
    Zato se mně pořád zdá, jak mi ujíždějí vlaky a to skoro nejezdím -_-

    OdpovědětVymazat
  3. Mikrotužky jsou jen slabý odvar, EGO made in Japan. Mají být rádi, že mluvíš po jejich, znáš alespoň nějaký ten japonský song a nepleteš si je s Korejci.

    OdpovědětVymazat