pondělí 23. února 2009

Návštěva kina

V neděli jsem asi tak po padesáti letech zase jednou navštívila kino. Svou přítomností jsem poctila kino Kotva v Českých Budějovicích, o kterém jsem si myslela, že je mnohem, mnohem větší, ale svou rozlohou by se dalo srovnat s kinem v mém rodném sedmitisícovém městečku.


Do kina jsem šla s kamarádkou, po menších potížích s jízdními řády trolejbusů jsme se uříceni maratónem z nádraží vrhli ke kase a do měkkých sedaček usedli ještě dost brzy na to, abychom museli vytrpět příšerné (= nevkusné a příliš hlasité) reklamní spoty.


Film se jmenoval erm... *hledá vstupenku* „Výměna“. Byl natočen podle skutečné události, což značně omezilo vlny mé kritiky, co se „Co to vymysleli za slátaninu, to by se v životě nemohlo stát“ týče. Takže Los Angeles 20.léta, ženský v obličeji bílý jak padlý sníh, rtěnka rudá tak, že by žádnej bejk neodolal a navíc 100% nesmyvatelná Na počátku století? Zajímalo by mě, jak to tehdejší kosmetičtí developeři dokázali.
Nejvíc mě asi pobavilo toto:



Matka: „Pospěš si, vystydne ti snídaně!“
Synek: „Cereálie mají být studené.“



Hm, přeložený to tak nezní, film byl totiž v původním znění s titulky, které jsem stejně nepřečetla a odezírat jsem taky nemohla, protože jsem postavám dost dobře neviděla na pusu. Nastěstí sluch mám vynikající. Dobře, dobře vůbec to není vtipný, ale nic lepšího v celičkým filmu nebylo.


Další momentky
- velmi zlý a zkorumpovaný policejní sbor
- jedna sestra v psychiatrický léčebně mi připomínala tu nepříjemnou sestru z Přeletu nad kukaččím hnízdem člověk měl chuť ji zaškrtit
- labilní masový vrah se sekerou nebýt toho slova labilní, tak to přežiju, ze začátku vypadal jako sympaťák
- na konci obligátní trest smrti, tentokráte oběšením

Až v závěrečných titulcích jsem zjistila s jakým hvězdným obsazením jsem měla tu čest, mihla se tam Angelina Jolie, John Malkovich, režisér Clint Eastwood
A bishík žádnej >_<>


Matka zjišťuje, že její syn není jejím synem

5 komentářů:

  1. to je teda gól, příště děte na lavičku na nádraží a budou z toho lepší zážitky dle skutečné události

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že pozorování bezdomovců by nebylo příliš zábavné ani bezpečné. Navíc bylo v Kotvě pěkně teploučko a měkký sedačky.

    OdpovědětVymazat
  3. hm, to na koleji chybí

    OdpovědětVymazat
  4. Aspoň vím, na co do kina nechodit... Díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Neříkám, že nechodit, ale já na tenhle typ filmů moc nejsem.

    OdpovědětVymazat