úterý 5. května 2009

Prison Break

V poklidu si spím, když tu náhle, tak zcela náhle, počnou se dveře otřásat a narážet do zárubní. Říkám si: "Vítr." a upadnu do polospánku. Za chvíli zas. Kouknu na zavřené okno a vydedukuji, že průvan to asi nebude. Určitě dělají bordel zvířata, jen to slyším zkresleně z jiného směru. Upadnu do polospánku. Zvuk ne a ne ustat. Lupič? Z chodby se ozývá rozsáhlejší repertoár - cinkání a šustění. Vstávat a kontrolovat to se mi moc nechce, ale není zbytí. Chvilku poslouchám a mám jasno. Rozsvítím lampičku a budím spolubydlící. "Utekl nám netopýr..." Terka navléká rukavice a loví létavce z odpaďáku, kam zapadl poté, co se vysoukal z krabice na botníku. Ten se jen tak nevzdává a počne poletovat po pokoji. Po radě odborníka přiskakuji k oknu a otvírám ho. Netopýr párkrát zakrouží, vyšle svůj echolokační signál a vylétá ven. Fajn můžu jít v klidu spát.

o deset minut později...

Pískomil vrhá kokosový ořech proti kolmé stěně akvária. Poté do něj vskakuje a s nepolevujícím zápalem hrabe ve snaze alespoň jedenkrát v životě se podívat do Austrálie.
Na ucho si přikládám dvojitou vrstvu peřiny. Výsledek je k pláči. Nemilosrdně konfiskuji inkriminovaný obytný kokos a pro jistotu i klacíček z tvrdého dřeva.

o pět minut později...

Chrupavka po vzoru Spidermana vyskakuje na víko ubikace a hryže a hryže a hryže. Dvakrát v průběhu noci jí sfoukávám, jiná metoda na ní neplatí. Na spánek už nemám chuť.

Netopýr pestrý (Vespertilio murinus)

4 komentáře:

  1. Lol, vím jak se cítíš XD Já si zažila své, když si sestra pořídila potkana a když jsem Sarah hlídala křečka. Člověk má chuť dotyčnou němou tvář zavraždit, i když by ho to jindy ani nenapadlo XD

    OdpovědětVymazat
  2. když si vzpomenu, jak jsem spal s myšivou a její ořešišivou...

    OdpovědětVymazat
  3. Otázka: ,,Jak ses vyspala?" asi na místě není, že? :-)Nicméně musím říci, že takovéto "nevrlé" noci znám... Člověk má pak zkažený celý den. A obratem to vyvrátí rčení: ráno moudřejší večera. No řekni, necítila jsi se lépe večer než ráno?

    OdpovědětVymazat
  4. Aspoň někdo si noc užil. Bohužel jsi to nebyla tentokrát ty ;-) Ale mohlas dopadnout i hůř. Moje nejhorší spaní bylo když jsem konečně o půlnoci usnula a v jednu ráno začaly houkat sirény. Ono se řekne:"Nic moc." Ale zkuste si je mít na střeše baráku. Skleničky cinkaly, sirény houkaly a já si myslela, že nastal konec světa(vážně!)... Po pár vteřinách, co jsem vylítla z postele mi došlo, co se děje, ale už jsem bohužel neusnula a po probdělé "skoro" celé noci mířila zase do školy.

    OdpovědětVymazat