pátek 11. října 2013

Cesta po Japonsku 日本の旅 06

Den 6. pondělí 27.8.2012, Hiroshima


     Vstávali jsme v půl sedmé, abychom stihli shinkansen do Hiroshimy. Opět jsme přešli nádraží v Shin-Imamiya ^^ V Hiroshimě jsme marně hledali restauraci otevřenou před jedenáctou, tak jsme si koupili podivnou smaženou mastnou věc na zahnání hladu. Pak jsme se vydali na 30 minutovou jízdu vlakem do přístaviště trajektů Miajimaguchi a zdarma se na JR pass převezli na ostrov Miyajima. Vlastně bychom se mohli plavit celý den a nestálo by nás to nic XD Opět bylo vedro k padnutí, ale všichni Japonci čistí, nažehlení, vonící - fakt mají jiné geny, snad se vůbec nepotí. Čas od času si otřou obličej/krk kapesníčkem nebo ručníčkem, který si všude nosí sebou. 

Cesta trajektem
     Umi! Moře~ Na ostrůvku se dalo sejít na malinkou písčitou plážičku, zrovna bylo moře odlité. Téměř suchou nohou jsem došla až ke vstupní bráně torii. Byla tam kolem spousta zkorodovaných minci. Další mince strkali lidi do usazenin na spodní části brány. 
Ze svatyně Itsukushima šli vidět malincí krabi, lezoucí po obnaženém písku kolem. Nakoupili jsme první suvenýry - babičce vějíř, který si přála a mámě manekineko. Na Miyajimě byla spousta srnek shika, cedule o nekrmení a nehlazení sice stála, ale nikdo ji moc nerespektoval :/Shika žrali turistům mapy. Broskvové pití bylo moc dobré.

Brána torii do svatyně Itsukushima
     Na prozkoumávání je toho na ostrově spoustu, ale vedro a nedostatek času nás vyhnaly zpátky na trajekt. Cestou jsem ještě ochutnala momiji manjuu, tradiční hiroshimskou specialitu - měkká sušenka naplněná pudinkem byla moc dobrá. Bohužel fotek jídel moc nemám, vždycky to sežerem dřív, než mě napadne fotit. 
     Zpět ve stanici Hiroshima jsme kvůli časové tísni oželeli oběd a tramvají se vydali k Genbaku domu a parku s památníky obětem atomové bomby. Tramvají se jezdí tak, že tarif je jednotný 150 jenů a platí se do kasičky až při výstupu. Nastupuje se zadními dveřmi a vystupuje předními nebo i uprostřed, když u kasičky stojí průvodčí. Kolem páté se nám nepodařilo zarezervovat nejbližší shinkansen a museli jsme se spokojit s tím, co jel až za hodinu. Šance na oběd! ^^

Památník obětem atomové bomby
     Jedli jsme na nádraží v druhém patře jakéhosi obchoďáku. Měla jsem katsudon plus obligátní polévku misoshiru a děda nudle nikusoba. Už mu jedení hůlkami jde celkem od ruky. Trasa shinkansenu  Osaka - Hiroshima je plná tunelů, takže kdo nejel jinudy, musí si připadat, že shinkanseny jezdí jen ve tmě ^^ Tokio - Shin-Osaka jel ale pěkně po povrchu. Zpět do hotelu jsme se vrátili už za tmy (v osm hodin je tma jak v pytli) a opět zabloudili u Shin-Imamia nádraží :D

Další fotky z Hiroshimy na rajčeti

6 komentářů:

  1. Kochám se, jako vždy, doufám, že vyjde jednou cestopis knižně :3

    OdpovědětVymazat
  2. Srnky žraly mapy? :D :D :D
    Tyjo, to jste tehdy stihli tolik turistických must-see lokalit, závist~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normálně je vytrhávaly turiskům z ruky.
      Však to taky bylo náročné všechno naplánovat, aby člověk v noci nespal někde na nádraží a to horko...

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Oh, tak to chápu a držím palce!! Až to budeš mít (zcela jistě velice úspěšně ^^) za sebou, tak se prosím občas vrať k blogování :)

      Vymazat