úterý 17. září 2013

Cesta po Japonsku 日本の旅 05

Den 5. neděle 26.8.2012, Ósaka 


     V noci jsme vůbec nemohli usnout, vlaky drncaly, klimatizace hrkala, po chodbě běhaly ožralé Japonky bouchající dveřmi (prý, já je neviděla). Vstát v osm jsme ale museli, abychom všechno stihli. Prvně jsme se vypravili na informace, kde jsme nafasovali mapky. Pak na Ósacký hrad, kde jsem objevila i koncertní a sportovní arénu 大阪城ホール (Ósaka jou hóru) ^^ .
Ósacký hrad


Hrad byl moc krásný, fotky taky budou. Vedro k padnutí. Šli jsme i dovnitř na výstavu o hradu a jeho zakladateli Toyotomim Hideyoshim, ale nic moc.
     Cestou k nádraží jsme ochutnali takoyaki a ten kus chobotnice uvnitř kuličky byl ble, tvrdý a takový nijaký a celkový dojem taky nulový. U chrámu jsme pak pozorovali cikádu a spoustu svleček. Nechtěla bych, aby to žilo u nás. 
     Pokud se dlouho zdržujete u automatu na lístky na metro, zaručeně se někdo objeví a jde zjistit, co tam tak dlouho okouníte ^^
     Akvárium Kaiyuukan bylo drahé, ale pěkné. Viděli jsme delfíny, tučňáky, žraloky, rejnoky manta, vydry mořské, kapybaru, medůzy, chobotnice, hvězdice a neonky XD Pak jsem se svezla na ruském kole s výhledem na přístav a Ósaku a zahlédla jsem další arénu - Kyocera dómu ^^.                                                                                            
                                         
     V restauraci jsme si dali niku udon a já ebitenpura udon. Ebi (kreveta) byla překvapivě dobrá - oproti té chobotnici. Oba udony byly vařící a při jídle nám polévka odletovala všemi směry. Strávili jsme tam tři čtvrtě hodiny, než jsme to zdolali. Taky jsem ochutnala mugicha, což je taková studená cikorka, mi přišlo. 
     Na recepci v hotelu jsem se ptala, z čeho jsou polštáře kukurimakura, jsou v nich totiž nějaká semínka. Měli je i v hotelu Juyoh. Tady je prý mají naplněné sójou. V televizi běžel One Piece film ^^ a pořad 24時間テレビs Arashi.

další fotky z Ósaky na rajčeti


7 komentářů:

  1. Hurá, konečně další kousek; itadakimasu!
    Je krása to číst, díky moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. douzo, douzo ^^

      Snad se brzy objeví další, přepisování do digitální podoby a formátování je totiž hrozná otrava. Když ale člověk uváží, že mi to trvá přes rok, stydím se :D

      Vymazat
  2. To nevadí, ikdyž je to trochu drsnější varianta "to be continued..." (-:
    "Keep your hard work"!

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, pokračování! :)
    Krásné fotky, zvláště ty s hradem~
    Baví mě číst tvé popisy jídla, konečně to někdo řekne na plnou tlamu, jak co chutná, a ne, že to automaticky pasuje na delikatesu prvního řádu, protože je to přece ze země zaslíbené :D

    OdpovědětVymazat
  4. moc pěkný, zajímavý report. mám teď z něho chuť na udon. :D
    to akvárium ti hrozně závidím. já bych si tam snad ucvrkla radostí. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na japonský jídla mám chuť permanentně :D

      Akvárium bylo fakt super, výtahem se vyjelo do nejvyššího patra a pak se dokola scházelo dolů. Některé nádrže se táhly přes několik pater. Jedinou nevýhodou (kromě té ceny) bylo probíjení se davy japonských dětí a důchodců, protože byla zrovna neděle. A škoda, že se tam kvůli světlu nedalo moc fotit :/

      Vymazat
    2. tak jsem se dočkala, je to kavají

      Vymazat